Wonen tussen
groen erfgoed

Blijf op de hoogte

Groen erfgoed

Wonen op historische grond te midden van eeuwenoude reuzen. Villa Nobilis biedt plaats aan een elftal luxe villa’s die naadloos opgaan in hun natuurrijke omgeving.

De kavels zullen ondergeschikt zijn aan de eeuwenoude bomen die het landschap domineren. De woningen op de kavels worden dus op passende, elegante wijze in de bestaande natuur gebouwd. Op deze manier wordt Villa Nobilis een harmonisch samenspel tussen groen, zon en schaduw. Hier wonen, betekent wonen op historische grond, midden in de rijke natuur.

Een bakermat voor voorspoed

De imposante woningen zullen namelijk gebouwd worden op grond met een rijke, bijzondere geschiedenis. Aan het begin van de twintigste eeuw richtte Hendrik Kersten in de nabije omgeving zijn eerste Willem II sigarenfabriek op. Meerdere fabrieken zouden snel volgen. Met recht kan gezegd worden dat de omgeving van Villa Nobilis ooit een bakermat was voor voorspoed, handelsgeest en ondernemerschap.

 

De Willem II sigarenfabrieken groeiden samen al snel uit tot een van de grotere sigarenmerken. De verschillende fabrieken in de regio Valkenswaard voorzagen in een aanzienlijk aantal banen. Hendrik Kersten zelf was een vooraanstaand burger en maatschappelijk betrokken ondernemer die alom respect genoot in de lokale gemeenschap.

Villa Nobilis

Van wereldfaam naar nobel wonen tussen groen erfgoed. Dat is Villa Nobilis.

In tijd van economische voorspoed en welvaart gaf Hendrik Kersten opdracht om een villa te bouwen op de grond waar nu Villa Nobilis ontwikkeld wordt. Deze woning werd later gekocht door familie Suurland. De familiewoning heeft de tand des tijds weliswaar niet overleefd, maar de imposante eeuwenoude bomen staan nog altijd fier naar de hemel gericht.

 

Op deze unieke locatie, verdekt tussen eeuwenoude, kolossale eiken- en kastanjebomen, zullen 11 prachtige kavels ontwikkeld worden. Hier wandel je dromend terug in de tijd. Terwijl het ruisen van de bladeren je weg doet dwalen naar vervlogen tijden van industriële voorspoed en romantiek van de 20e eeuw.
Je zal er maar mogen wonen.