Centraal tussen
natuur en centrum

Blijf op de hoogte

De Malpie, de Groote Heide, het Leenderbos, de Tongelreep en de Dommel. De natuur lijkt hier niet op te houden.

De schitterende natuur en het typisch Brabantse landschap van de regio nodigt uit om te ontspannen! Uitgestrekte landerijen, bossen en vennen voor de fanatieke wandelaar. Ruiterpaden voor paardenliefhebbers en eindeloze fietspaden tot ver voorbij de landsgrenzen. Een dagje kanoën op de Dommel? Plonzen in het subtropisch zwemparadijs van de Kempervennen of overdekt skiën? De omgeving van Villa Nobilis is rijk bedeeld.

Natuurgebied de Malpie

Natuurgebied de Malpie is een geliefd en gevarieerd wandel- en fietsgebied met uitgestrekte heides, prachtige vennen, een rijkelijk groen bosgebied en natuurlijk ‘ons’ riviertje de Dommel die zich gemoedelijk voortbeweegt door het afwisselende Kempische landschap. Met voor vele bezoekers als favoriete tussenstop de Venbergse Watermolen om even gezellig een drankje te doen. De Malpiebeemden en -bossen zijn samen ruim 600 hectare groot. Ongeveer 120 ha daarvan bestaat uit heide en vennen.

Valkenswaard

Wie gaat wonen op het domein van Villa Nobilis, mag zich straks inwoner noemen van het Brabantse Valkenswaard. Een Bourgondische gemeente met ruim 30.000 inwoners, midden in het gebied dat de Groote Heide wordt genoemd. Valkenswaard staat bekend als een plek voor levensgenieters en natuurliefhebbers. Een plek voor mensen die een stad als Eindhoven binnen handbereik willen hebben maar ook graag in de luwte leven in een gemoedelijk dorp.

Valkenswaard staat het bekend om haar gezellige horeca. Het heeft een gezellig winkelcentrum dat ruimschoots tegemoet komt in de dagelijkse boodschappen en shopping behoefte. Ook biedt Valkenswaard een gevarieerd aanbod aan lager- en voortgezet onderwijs.

 

Sporters, dierenliefhebbers en groenfanaten kunnen hier hun hart ophalen en genieten van het wijd verbreide aanbod van alle aanwezige flora en fauna. En mochten de verleidingen lonken, dan liggen deze binnen handbereik. Hier biedt een rijk verleden alle ruimte voor de toekomst.